Menu Close

Şerbet çeşitleri ve tarifleri

Nelerin şerbeti olur?

Doğallığını Korumuş 10 Osmanlı Şerbeti

  • Ayva Şerbeti. Ayva şerbetinin püf noktası ayvanın çekirdeklerini ve kabuklarını da kaynattığınız şerbete ekleyerek şerbetin kıvam ve renk almasını sağlamaktır. …
  • Demirhindi Şerbeti. …
  • Gelincik Şerbeti. …
  • Gül Şerbeti. …
  • Hibiskus Şerbeti. …
  • Kızılcık Şerbeti. …
  • Koruk Şerbeti. …
  • Nane Limon Şerbeti.

Kaç çeşit şerbet vardır?

Ramazan Ayındaki Susuzluk Nabzınızı Düşürecek 19 Osmanlı Şerbeti

  1. Elma Şerbeti. …
  2. Naneli Limon Şerbeti. …
  3. 3. Böğürtlen Şerbeti. …
  4. Safran Şerbeti. …
  5. Koruk Şerbeti. …
  6. 6. Reyhan Şerbeti. …
  7. 7. Sirkencübin Şerbeti. …
  8. 8. Kızılcık Şerbeti.

Şerbetleri nasıl yapılır?

Şerbet Yapılışı Suyu ve şekeri, tencereye alalım. Sonra ocağa alıp, şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra, 15 dakika daha kaynatalım. Sürenin sonunda, limonu tencereye koyup iyice karıştıralım ve 5 dakika daha kaynatalım.

Hangi bitkilerden şerbet yapılır?

Osmanlı'da menekşe, gül, gelincik, gülhatmi, demirhindi, dut, muhabbet çiçeği, fulya, yasemin çiçeği, nar, şeftali, karadut, kayısı, vişne, portakal, limon, turunç, kızılcık, nane, üzüm, böğürtlen, erik, keçiboynuzu, çilek, koruk, lavanta, defne, kavun çekirdeği, hünnap, bal, şeker, nergis, hurma çiçeği (kavi), …

Hangi meyvelerden şerbet yapılır?

Limon, elma, nar, üzüm başta olmak üzere aklınıza gelebilecek her tür meyveden, meyve ağaçlarının çiçeklerinden ve hatta menekşe, zambak, yasemin, nilüfer, iğde çiçeği gibi çiçeklerden şerbet yaparlardı.

Osmanlı şerbetinin içinde ne var?

Osmanlı Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram vişne veya kırmızı erik.
  • 2 litre su.
  • 2 adet limon.
  • 1 su bardağı şeker (arzuya göre azaltma çoğaltma yapabilirsiniz)
  • 7-8 adet karanfil.
  • 1 adet kabuk tarçın büyük boy.
  • 1 parça kök zencefil.

May 19, 2018

Osmanlı Şerbetinde neler var?

Osmanlı Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram vişne veya kırmızı erik.
  • 2 litre su.
  • 2 adet limon.
  • 1 su bardağı şeker (arzuya göre azaltma çoğaltma yapabilirsiniz)
  • 7-8 adet karanfil.
  • 1 adet kabuk tarçın büyük boy.
  • 1 parça kök zencefil.

May 19, 2018