Menu Close

Böreğin içine ne konur

Böreğin icine ne konur?

Türk mutfağında börek, baklava gibi tatlı ve tuzlu hamur işlerinde kullanılan yufka, un, tuz ve su birleşiminden oluşur. İç harcı peynir, soğan, kıyma, patates gibi malzemelerle doldurulan yufka, aynı zamanda gözleme yapımında da tercih edilir. İsteğe göre tavada, fırında ve sacda pişirilebilir.

Börek içi nasıl hazırlanır?

Fırına Göndermek İçin Peynirli Börek İç Harcı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları küp küp doğruyoruz.
  2. Sıvı yağ eklediğimiz tencerede soğanı kavuruyoruz.
  3. Kavrulan soğana toz biber ve tuzu ekleyip 3 dakika daha kısık ateşte kavuruyoruz.
  4. Peynirleri sırayla ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Hazırladığımız harcı uygun bir kaba alıyoruz.

Hazır yufkanın börek içine ne sürülür?

Sütünüz yoksa yoğurt da kullanabilirsiniz. — Yufkalar arasına sürülen sosta kullanılabilecek bir diğer malzeme ise sade sodadır. Ancak yufkanın her yerine eşit derecede sürmeniz önemli bir ayrıntıdır. — Böreğin üzerinin kurumaması için yufkaların arasına sürdüğünüz yağ, süt sosunu en son böreğin üzerine de sürün.

Börek sosu nasıl yapılır?

Dilerseniz süt-soda-sıvı yağ- yoğurt, yoğurt-soda-sıvı yağ yumurta ya da yoğurtla sütü birlikte de kullandığınız soslar hazırlayabilirsiniz. Bu sosun içine dilerseniz sıvı yağ yerine eritilmiş tereyağı da ekleyebilirsiniz. Ardından güzelce çırpıp yufkalarınızın her katına döküp yayın.

Ev yapımı börek hamuru nasıl yapılır?

5 su bardağı unu derin bir yoğurtma kabına alın. Üstüne yumurta, tuz, mayayı ilave ederek suyu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.Gerekirse yarım bardak unu da ekleyerek yoğurun. Hamuru tezgaha alın 3-4 dakika kadar yoğurmaya devam edin. Gerekirse unu tezgaha serperek toparlayın.

Hazır yufka ile neler yapılır?

Yufkalı Tarifler – Yufkadan Neler Yapılır?

  • Kalem Börek.
  • Yufkadan Çiğ Börek.
  • Yufkadan Fındık Lahmacun.
  • Yufkadan Patatesli Börek.
  • Fırında Kıymalı Börek.
  • Hazır Yufkadan Tahinli Çörek.
  • Tavada Yalancı Su Böreği.
  • Patatesli Çıtır Börek.

Peynirli börek içine ne konur?

Malzemeler

  • 6 adet yufka,
  • 500 g ezilmiş az yağlı beyaz peynir,
  • 1 küçük kase kıyılmış maydanoz,
  • 1,5-2 su bardağı süt,
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ,
  • Susam,
  • Çörek otu,
  • 1 yumurta sarısı.