Menu Close

Tck 86 2 şikayetten vazgeçme

İşte basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek olan kasten yaralama yani TCK 86/2 şikayetten vazgeçmenin mümkün olduğu bir suçtur. Bu suçta mağdur, soruşturma ve yargılama sürecinin her aşamasında şikayetten vazgeçebilir. Soruşturma aşamasında şikayetten vazgeçer ise savcı 'kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verir.

TCK 86 2 maddesi cezası nedir?

(2) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.

TCK 86 2 şikayete tabi mi?

TCK'da yer alan şikayete tabi suçlardan bazıları şu şekilde listelenebilir: Kasten yaralama (m.86/2) Taksirle yaralama (m.89) (istisna: bilinçli taksir) Cinsel saldırı (m.102/1-102/2)

Burun kırmanın cezası ne kadar?

Mevzuatta Kasten Yaralama Suçu ve Cezası (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

86 2 madde nedir?

TCK madde 86/2'de ise kasten basit yaralamanın daha az cezayı gerektiren hali düzenlenmiş olup; yaralanmanın BTM ile giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde ve mağdurun şikâyeti üzerine faile, dört aydan bir yıla kadar hapis cezası verileceği veya fail hakkında adlî para cezasına hükmolunacağı yer almaktadır.

5237sa 86 2 adli sicil kaydı nedir?

TCK 86/2 “Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.” düzenlemesinden ise suçun basit halini, yani mağdurun yarasının basit tıbbi müdahale ile …

86 2 uzlaşma kapsamında mı?

Uzlaştırmaya Tabi Olmayan Suçtan Beraat Halinde Diğer Suçta Uzlaşma. Sanığın işlediği iddia olunan TCK'nın 86/2 ve 86/3-a maddelerinde düzenlenen üstsoya karşı kasten yaralama suçu müstakilen uzlaştırmaya tabi değildir.

TCK 86 2 Uzlaştırma kapsamında mı?

Ancak uzlaşma kapsamındadır. TCK m. 86/2 de ise, suç neticesinde mağdurda meydana gelen yaralanmanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif olması hali düzenlenmiştir. Burada da sanığın şikâyet halinde dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılacağı düzenlenmiştir.