Menu Close

Soya filizi nasıl yapılır

Soya filizi nasıl hazırlanır?

Soya Filizi Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tavanın içerisine sıvı yağ koyulur. Üzerine havuç rendelenir, iki dakika yüksek ısıda sotelenir.
  2. Sarımsak ve soya filizi eklenir, iki dakika daha yüksek ısıda pişirilir. Soya sosu ve tuz eklendikten sonra ocaktan alınır. Yeşillikler eklenerek servis yapılır.

Jan 16, 2021

Soya filizi çiğ yenir mi?

Soya tanelerinden çimlendirilerek yetişen soya filizi, çiğ ya da pişmiş olarak yenebilen sağlıklı besinler arasında yer alır. Diyetisyen Yeşim İşgüzar, soya filizinin en kaliteli bitkisel protein kaynağı olduğunun altını çizdi ve bu besinin faydalarını sıraladı.

Soya filizi bozulur mu?

Çiğ olarak oldukça lezzetli olan maş filizini çerez olarak bile yiyebilirsiniz. Soya, B kompleks vitamini, A, Ç ve E vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor deposudur. … Ama aldığınızda hemen tüketin, çünkü soya filizi çabuk bozulur.

Soya filizi salatada nasıl kullanılır?

Derin bir kaba meksika fasulyesini koyun. Üzerine 2 tutam doğranmış maydanoz, kırmızı biber, salatalık, 4 yemek kaşığı mısır ve yarım paket soya filizi ekleyin. Son olarak zeytinyağı, limon suyu, tuz ve nar ekşisini koyup, iyice karıştırın. Soya filizli mevsim salatasını servis tabağına alıp, servis edebilirsiniz.

Soya fasulyesi salatası nasıl yapılır?

TARİFİNASIL YAPILIR ? : İlk olarak soya fasulyesini yıkarız ve haşlarız. Daha sonra soğuturuz ardından maydanoz, dereotu, yeşil soğan, közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşuyu doğrarız. Ardından bir kaba soya fasulyesini dökeriz. Daha sonra doğradığımız yeşillikleri de ilave ederiz.

Soya neden zararlı?

Ayrıca içerdiği fitatlar kalsiyum, demir ve çinko gibi hayati minerallerin bağırsaktan kana geçmesini azaltıyor. Soyanın diğer zararları arasında D vitamini eksikliği, osteoporoz, hazımsızlık, alerji, bağışıklık yetersizliği, tiroit hastalıkları, bunama, kısırlık, kanser ve kalp kası hastalığı da var.

Soya nasıl yenilir?

Soya fasulyesinin pişirilmesi ise oldukça kolaydır. Sert bir yapıda olan ve kolay pişmesi için bir gece önceden suda ıslatılan fasulye, ertesi gün bol suda yıkanarak haşlama işlemine geçilir. Ortalama olarak 20- 25 dakika haşlandığında yumuşayan soya, tarife uygun bir şekilde hazırlanarak masalara getirilir.