Menu Close

Kolay poğaça tarifi kuru mayalı

Kıyır kıyır ağızda dağılan poğaça nasıl yapılır?

Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Kıyır poğaça yapımında; derin bir kap içine 125 gr oda sıcaklığındaki tereyağı koyun. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı dökün. …
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız kıyır poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. …
  3. Üzerine yumurta sarısı sürün.

Puf puf mayalı poğaça nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Öncelikle büyük bir kaba 3 su bardağı kadar unu alın. İnstant maya kullanacaksanız bu aşamada una karıştırın. …
  2. Muhtemelen un az gelecektir. …
  3. Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. …
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş, susam, çörekotu vb. serpip 180ºC'de ısıtılmış fırına verin.

Yumuşak poğaça hamuru nasıl yapılır?

2 yumurta akı, 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt, 3 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket toz maya ekleyin ve güzelce karıştırın. Karışıma 8 çay bardağı un ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırıp elinizle biraz yoğurun. Tam bu aşamada 75 gram yumuşak tereyağ ekleyip yoğurmaya devam edin.

Kuru poğaça nasıl yapılır?

Kuru Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, margarin, sıvı yağ, yoğurt yoğurulur.
  2. Kalan un ve kabartma tozu da eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
  3. Tepsiye yağlı kağıt serip yuvarlak bezeler şeklinde dizilir.
  4. Ayırdığımız yumurta sarısı üzerine sürülür. 180° fırında pişirilir. Afiyet olsun.

11 Nov 2014

Poğaçanın gevrek olması için ne yapmalı?

Kıyır poğalarda yağ miktarını fazla tutmakta daha gevrek poğaçalarınzı olmasını sağlar.Verdiğim bu tür poğaça tariflerinde de genelde yağ miktarı biraz fazla olabiliyor ama bu hem lezzet hem gevreklik veriyor.Tabii içine kullanılan yoğurdunda çok katı,olmamasına dikkat edin.Sulu olmamalı ama çok da katı bir yoğurt …

Gevrek poğaça nasıl yapılır?

Ağızda Dağılan Peynirli Gevrek Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tüm malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.
  2. Ortasına peynir koyup poğaçalar şekillendirilir.
  3. Yağlanmış tepsiye dizip streçle kaplanır.
  4. Buzdolabında 1 saat bekletilir.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  6. 190 derecede pişirilir. Afiyet olsun :))

28 Aug 2015

Evde puf poğaça nasıl yapılır?

Puf Puf Kabaran Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unun içerisine kuru mayayı ilave edin ve unu havalandırarak güzelce karıştırın.
  2. Kasenin ortasına bir çukur açın ve ılık sütü ilave edin.
  3. Su, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu da ilave ettikten sonra hamur, pürüzsüz ve ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.