Menu Close

Kiraz büyütücü gübreler

Kiraz ağacına hangi gübre verilir?

Dekara 2-3 ton ahır gübrelemesi uygundur. Verimdeki bir ağaca ortalama değer olarak her yıl, 2-3 kg. Amonyum Sülfat, 1 kg. Triple Süper Fosfat , 1 kg.. Potasyum verilmelidir.

Kiraz ağacı hangi gübreyi sever?

Bitki başına 100-300 gr. Amonyum sülfat; 100-200 gr. Triple süperfosfat; 100-200 gr. Potasyum sülfat ve yeteri kadar, yanmış olmak kaydıyla ahır gübresi kullanılabilir.

Kiraz meyvesi nasıl Irileşir?

Çiçeklenme sonrası ve meyve irileşme döneminde NatuGro programı ile ağacın ilk meyve oluşumu döneminde soğuğa karşı direnci artar, besin alınımı teşvik edilerek vejetatif gelişme desteklenir. Meyvelerin olgunlaşma dönemine güçlü girmesini destekler. Meyve olgunlaşma döneminde, bitkinin irileşmesine katkı sağlar.

Kiraz ağacına ne zaman gübre atılır?

Kiraz ağacı gübrelemesinde verime yatmış bir ağaca fosforlu ve potasyumlu gübreler sonbahar ya da erken ilkbaharda, azot uygulamaları ise erken ilkbaharda, çiçek dökümünden sonra ve hasattan sonra olmak üzere üç seferde verilmelidir.

Ağaçlara gübre ne zaman verilir?

Meyve ağaçlarında gübre uygulama zamanı bölgenin iklimine göre değişmekle beraber iç Anadolu bölgemizde Şubat veya Mart aylarında kışı şiddetli olan kesimlerde ise Mart, Nisan veya Mayıs aylarında yapılmalıdır.

Kiraz ağacına çiçekte su verilir mi?

Ayrıca yapılan araştırmalara göre özellikle çiçek döneminde sulama yapılmaması ve meyve bağlamanın ardından bitkiye su verilmesi önerilmektedir.

Kiraz ağacı su sever mi?

sulamaya ihtiyaç duyulmaz. 600 mm.nin altında yağış alan bölgelerde ise 2-3 kez sulama yeterlidir. … Hasat sonrası sulama yeni oluşan çiçek gözlerinin gelişimi için faydalı olacaktır.