Menu Close

Nahçıvan yöresel yemekleri

Azerbaycanlılar ne yer?

#1 Azerbaycan'da Ne Yenir ?

  • 1- Badambur. Badambur, Azerbaycan'ın bir diğer ünlü tatlısı Şekerbura ile sık sık karıştırılsa da tat ve şekil itibariyle ayrılıyor. …
  • 2- Dovğa. …
  • 3- Düşbere. …
  • 5- Karpuz Reçeli. …
  • 6- Piti. …
  • 7- Qoğal. …
  • 8- Qutab. …
  • 9- Şah Pilavı

Azerbaycan neyi meşhur yemekleri?

Bu durum çorbalar, hamur işleri, et ve sebze yemekleri, tatlılar, salatalar için de geçerlidir.

  1. Şah Pilavı Azerbaycan mutfağı denilince akla ilk gelen yemeklerden biri pilavların şahı Şah pilavdır. …
  2. 2. Piti. …
  3. 3. Dolma. …
  4. Düşbere. …
  5. Şekerbura ve paxlava. …
  6. 6. Qoğal. …
  7. 7. Dovğa. …
  8. 8. Levengi.

Nahcivanda ne yetişir?

Nahcivan, tarihte dutları, bostanı ve üzümüyle ün kazanmış bir bölgedir. Bölgenin zirai ürünlerinin dış pazarlara ulaştırılmasında konumu ve birçok ülkeye kolay ulaşım imkânına sahip olması avantajlar sağlamıştır.

Nahçıvan Azeri mi?

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti (Azerice: Naxçıvan Muxtar Respublikası), Azerbaycan'a bağlı özerk bir cumhuriyet.

Azerbaycanlılar kahvaltıda ne yer?

Özellikle kahvaltı sofralarımızda yerel ürünlerin ayrı bir yeri var. Tereyağı, bal, peynir, kükü, lavaş, tandır ekmeği, Azerbaycan çayı ve tatlılarını bu yerel ürünlerimiz arasında sayabiliriz.

Azerbaycan neyi ile meşhur?

Azerbaycanın Neleri Meşhur? Azerbaycan Cumhuriyeti'nin ticari ve ekonomik açıdan en meşhur özelliği ise Hazar petrolleridir. Petrol gelirleri ülkenin en büyük gelir kaynağı olarak bilinmektedir. Tarihsel bir geçmişi bulunan petrol kaynağı globalleşen dünya ekonomisinden yerini korumuş ve git gide de önemini…

Nahçıvanın Neyi Meşhur?

  • 1- Dovga. Azerbaycan'ın geleneksel yemeği olan dovga, Nahçıvan'da oldukça sıklıkla yapılmaktadır. …
  • 2- Küçük Çorba. Bezelye, nohut ve sığır eti içerek bu lezzetli piti çorba, içerdiği vitaminlerle lezzetli olduğu kadar sağlıklı da! …
  • 3- Qutab. …
  • 4- Dolma. …
  • 5- Dushbara. …
  • 6- Yeşil Omlet. …
  • 7- Azeri Yahnisi. …
  • 8- Pekmezli Baklava.