Menu Close

Mısır unu ekmeği tavada

Tavada mısır ekmeği nasıl yapılır?

Tavada Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içine ılık süt, yumurta, ve sıvı yağı alıp çırpalım.
  2. Üzerine mısır unu, un, kabartma tozu, toz şeker ve tuz ekleyip çırparak güzelce karıştıralım.
  3. Ardından 22 cm yapışmaz bir tavanın içini ve kenarlarını tereyağı ile güzelce yağlayalım.

Mısır ekmeği tavada kaç dakikada pişer?

Ekmeği orta kısık ateş üzerinde yaklaşık 7 dakika kadar pişirin. Bu sürede ekmeğiniz kabarıp, altı güzelce kızaracaktır. Pişen ekmeği spatula yardımı ile dikkatli bir şekilde ters çevirin.

Sade mısır unundan ekmek nasıl yapılır?

Mısır unu derince bir kabın içine alınır, içine tuz katılır ve yavaş yavaş su ilave ederek yoğurulur, kek hamuru kıvamında oluyor. İster altını yağladığınız fırın tepsisine koyup fırında pişirin, ister teflon bir tavaya yağ döküp omlet yapar gibi altını üstünü çevirerek pişirin.

Tavada Mayalı mısır ekmeği nasıl yapılır?

Mısır Ekmeği (Tavada) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unlar, maya,tuz karıştırılır su dediğim gibi kontrollü eklenir.
  2. Hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır.
  3. Tavaya yağ dökülüp ısıtılır .
  4. Bir kaba ellerimiz sığacak kadar su koyulur .
  5. Ellerimiz ıslatılıp hamurdan dilediğiniz büyüklükte koparın elinizde yayın tavaya dökün.

Trabzon usulü mısır ekmeği nasıl yapılır?

Trabzon Mısır Ekmeği Tarifi

  1. 1 / 2. Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtın. Kuru malzemeleri yoğurma kabında karıştırın. Sıvı malzemeleri de ilave edip her şey karışıncaya kadar karıştırın. …
  2. 2 / 2. Hamur harcını kalıba yayarak yerleştirip, üstünü düzleştirin. Üzeri altın rengini alana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.

Mayasız mısır ekmeği nasıl yapılır?

Mayasız Mısır Ekmeği Tarifi

  1. 1 / 6. Kuru malzemeleri sırasıyla karıştırma kabına koyun ve kaşıkla karıştırın. …
  2. 2 / 6. Sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam edin. …
  3. 3 / 6. Yağı ekleyin ve karıştırın. …
  4. 4 / 6. Pişirme kağıdı serili küçük boy kelepçeli kalıba harcı yayın. …
  5. 5 / 6. Elinizle bastırıp şekil verin. …
  6. 6 / 6.

Tereyağlı mısır ekmeği nasıl yapılır?

TARİFİ – NASIL YAPILIR ? : Şeker, tuz, kefir ve suyu ekleyin. Karbonatı ekleyerek üzerine bir kaç damla limon sıkın ve kurabiye hamurundan biraz cıvık bir hamur yoğurup tepside düzleyin. Üzerine çok derin olmayan kesiklerle dilimleyin. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.