Menu Close

Iş kazalarının sektörlere göre dağılımı

İş Kazalarının Sektörel Dağılımı incelendiğinde; %15 metal sektörü, %9 maden sektörü, %7,6'sı inşaat sektöründe gerçekleşmiştir.2010 yılında inşaatta 495, madende 130, metalde 110 ve tekstil kolunda 32 işçi hayatını kaybetmiştir.

Türkiye’de en çok yaralanmalı iş kazası olan ilk 3 sektör nedir?

%3,32'sini bina dışı yapıların inşaatı, %5,20'sini özel inşaat faaliyetleri oluşturmaktadır. İnşaatın bu üç sektöründe meydana gelen toplam iş kazaları ise tüm sektörlerde meydana gelen kazalarının ,57'sini oluşturmaktadır.

İş kazası nedir hangi durumlar iş kazası sayılır?

Sigortalının işverenin otoritesi altında bulunduğu bir sırada gördüğü veya işin gereği, işyeri alanı içerisinde, işyeri dışında veya işverenin işyeri dışındaki bir işinde meydana gelen ve işçiye zarar veren olay iş kazasıdır.

Türkiye’de en fazla hangi alanlarda iş kazası görülür?

En Sık Görülen İş Kazaları Türkiye'de meydana gelen kazalarının çoğu madencilik sektöründe, metal-makine sektöründe, inşaat sektöründe ve kara taşımacılığı sektöründe yaşanmaktadır. Bu dört sektörde meydana gelen iş kazaları toplam kazalarının D'lük bir kesimini oluşturmaktadır.

Iş kazalarında Türkiye kaçıncı sırada 2020?

* Türkiye ölümlü iş kazalarında dünya üçüncüsü. Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 82 ülkeden gelen verilere göre derlediği istatistiklere göre Türkiye'de sigortalı işçi başına iş kazalarında yaşamını yitiren işçi oranı yüz binde 15,3.

Ülkemizde yaşanan iş kazaları en çok hangi sektörlerde iş kollarında görülmektedir?

Türkiye'de en çok iş kazası meydana gelen sektörler açıklandı. Buna göre; en çok iş kazası yaşanan meslekler arasında madencilik ve taş ocaklığı, kanalizasyon ve atık yönetimi faaliyetleri, imalat, inşaat, konaklama ve yiyecek hizmetleri yer alıyor.

Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği açısından iş kazalarının en çok görüldüğü sektörler nelerdir?

Kazaların yaklaşık % 30'u imalat sektöründe, % 20'si inşaat kolunda meydana gelmiştir. Aynı yıl içinde kazalar sonucunda 5549 kişi hayatını kaybetmiştir. Ölümle sonuçlanan kazaların % 25'i inşaat, % 20'si imalat sektörüne aittir.

İş kazası rapor parası kesilir mi?

Raporlu olduğunuz gün sayısı kadar geçici göremezlik maaşına hak kazanırsınız. İşveren SGK tarafından ödenen bu tutarı maaşınızdan kesebilir. Yani işveren tarafından ödenen tutarla SGK tarafından ödenen geçici göremezlik maaşının toplamı aylık normal ücretiniz kadar olmalıdır.