Menu Close

Hot dog nasıl yapılır

Orjinal hot dog nasıl yapılır?

Uzun sosislere yüzeysel çizikler atın. Tereyağını derin ama küçük bir tencerede eritin ve salçayla kavurun, kaynamış suyunu ekleyin. Sarımsakları doğrayın, tuzunu, karabiberini, kekiğini göz kararı atın ve 20 dakika orta derecede kaynatın. Pişen sosisleri, tost makinenizde ızgaraya atın.

Sosislinin sosu nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Sosisler eğer kokteyl ise 3 parçaya daha büyükler ise 6-7 parça olacak şekilde doğrayın.
  2. Yağı küçük bir tencereye alın. Üzerine salçayı ekleyerek kavurun.
  3. Domates rendesini ekleyin ve karıştıraraık salçanın erimesini sağlayın.
  4. Sıcak suyu ekleyerek sosu 1 taşım kaynatın. …
  5. Sıcak servis yapın.

Mar 8, 2008

Sosisli evde nasıl yapılır?

Zarları alınmış sosislerin üzerini keskin bir bıçak yardımıyla çizin. Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir sos tenceresinde kızdırdıktan sonra domates salçasını ekleyip kısa bir süre kavurun. Sıcak su ve tuz ilave ettikten sonra karıştırdığınız şalçalı sos karışımına sosisleri atın. Kısık ateşte 5-10 dakika kadar pişirin.

Hot dog hangi etten yapılır?

Sosisli sandviç, lezzetini üzerine eklenen sos ve değişik tadlardan alır ki, bu da yiyecek kişinin tercihine bağlıdır. Bazı yerlerde bolonez sos tercih edilirken bazı ülkelerde ise bol baharatlı soslar tercih edilmektedir. Geleneksel sosisli sandviç, sığır eti ve/veya domuz etinden üretilmektedir.

Hot dog domuz eti mi?

Hot dog hazır gıda şekline getirilmiş ve içeriği değişik reçetelerle zenginleştirilmiş sosislerin, pişirilip gerekirse fümelenerek, sıcak şekilde sunulan sandviç`e verilen isimdir. … Geleneksel Hot dog, sığır eti ve/veya domuz etinden üretilmektedir.

Hot dog içine ne konur?

Sosisler suda haşlanır ve sandviç ekmekleri fırında çok az bir ısıda ısıtılır. Ekmeğin içerisine öncelikle ketçap ve hardal sürülür ve bir sosis koyulur. Daha sonra üzerine soğan ve kornişon salatalık koyulur. Afiyet olsun.

Salçalı sos nasıl yapılır?

Zeytinyağını tencerede kızdırıp salçayı ekleyin. Tuz, sarımsak, karabiber ve varsa haşladığınız makarnanın sıcak suyundan, yoksa kaynattığınız sudan azar azar ilave edin. Sosunuz kıvam alınca ocaktan alın. Makarnanız ile karıştırarak servis edin.