Menu Close

Geri kabul anlaşması metni

Geri Kabul Anlaşması ne demek?

Bu anlaşma bir tarafın topraklarından diğer tarafın topraklarına doğrudan giriş yapan ya da bu topraklarda kalan hem AB üye ülkeleri ile Türk vatandaşlarının geri kabulüne hem de üçüncü ülke vatandaşları ve vatansız kişiler dâhil olmak üzere diğer tüm kişilere ilişkin hükümleri kapsamaktadır.

Geri kabul anlaşması hangi ülkeler?

39 Geri kabul anlaşması imzalanan diğer ülkeler, Rusya(2007), Ukrayna(2008), Makedonya(2008), Bosna Hersek(2008), Karadağ(2008), Sırbistan(2008), Moldova(2008), Pakistan(2010), Gürcistan(2011), Ermenistan(2014), Azerbaycan(2014), Türkiye(2014) ve Cape Verde(2014) dir.

Geri kabul anlaşması ne zaman yürürlüğe girecek?

Sibel Özdemir – CHP İstanbul Milletvekili, AB Uyum Komisyonu Üyesi. Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında, Vize Serbestisi Diyaloğu Mutabakat Metni ve Geri Kabul Anlaşması 16 Aralık 2013 tarihinde Ankara'da imzalandı. İmzalanan Geri Kabul Anlaşması 25 Haziran 2014'te TBMM'den geçti.

18 Mart Mutabakati nedir?

18 Mart mutabakatı çerçevesinde ülkemizce Yunan adalarından alınacak düzensiz göçmenler arasında Suriyelilerin toplam sayısının 72.000'i geçmesi halinde, AB tarafından yeni kararlar alınarak sayılar belirlenebilecektir.

Türkiye Geri Kabul Anlaşması nedir?

ABTürkiye Geri Kabul Anlaşması ve Vize Serbestisi diyaloğu aslında peşpeşe gelişmişti. … Anlaşma, "bu topraklarda kalan hem AB üye ülkeleri ile Türk vatandaşlarının geri kabulüne hem de üçüncü ülke vatandaşları ve vatansız kişiler dâhil olmak üzere diğer tüm kişilere ilişkin hükümleri kapsıyordu."

Türkiye AB vize serbestisi ne zaman?

Vize Serbestliği nedir? Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında 16 Aralık 2013 tarihinde TürkiyeAB Geri Kabul Anlaşması ile eş zamanlı olarak başlatılan Vize Serbestisi Diyaloğu kısa süreli ziyaretlerde Türk vatandaşlarına uygulanacak olan Schengen vizesinin kaldırılmasını amaçlıyor.

Kopenhag kriterleri ne zaman kabul edildi?

22 Haziran 1993 tarihinde yapılan Kopenhag Zirvesi'nde, Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği'nin genişlemesinin Merkezi Doğu Avrupa Ülkelerini kapsayacağını kabul etmiş ve aynı zamanda adaylık için başvuruda bulunan ülkelerin tam üyeliğe kabul edilmeden önce karşılaması gereken kriterleri de belirtmiştir.