Menu Close

Boşanmada mal kaçırma

Mal kaçırma genel olarak boşanma neticesinde eşlerin Medeni Kanun'da öngörülen mal rejimi hükümleri gereğince yapacakları mal paylaşımında bir eşin daha az pay alması için yapılan, taşınır ve taşınmaz malları ucuza elden çıkarma, bağışlama, muvazaalı satış ve hileli satış sözleşmeleri olarak ifade edilebilir.

Eşten mal kaçırmak suç mu?

Boşanmadan önce mal kaçırmak yasal olmadığı için boşanma sonrasında mal ayrımı davası açılarak yapılan hukuksuz işlemler iptal edilebilir. Böylelikle mal ayrımında hukuksuz olarak yapılan satım işlemleri kaçırılan mallar paylaşılacak olan mallar içerisine dahil edilir.

Boşanma davasında mal nasıl kaçırılır?

Böylece boşanmada mal kaçırma işlemi yapılamaz. Boşanma davasından sonra da hızlıca mal rejimi tasfiyesi başlatılarak malların devrinin önüne geçilebilir. Boşanma davası açılmazdan 1 yıl önceye kadar ki alışılmışın dışında karşılıksız devirlerin iptali sağlanarak geri eşin üzerine yapılması sağlanabilir.

Boşanmada oturulan ev kime kalır?

11-) Ev Boşanmada Mal Paylaşımında Nasıl Paylaşılır? Eşlerin evliliği 01.01.2002 tarihinden sonra ise edinilmiş mallara katılma rejimine göre evlilik içerisinde edinilen ev ortak olacaktır. Mal paylaşımı davasında evin değeri hesaplanacak ve evin kaydı üzerine olan eş hesaplanan değeri diğer eşe ödeyecektir.

Boşanmada kişisel mallar nelerdir?

Evlilik sırasında eşlerden birine bağışlanan her türlü ev, araba, para veya parasal değeri olan her şey bağışlanan eşin kişisel malıdır. Yani, diğer eş boşanma halinde mal paylaşımı sırasında bu mallar üzerinde hiçbir hak talep edemez.

Mal kaçırmanın cezası var mı?

Taşınmaz rehni kapsamında bulunan eklentinin rehin alacaklısına zarar vermek kastı ile taşınmaz dışına çıkarılması halinde, eklentinin zilyedi(elde bulunduran kişi) iki yıldan dört yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu suçların takibi alacaklının şikayetine bağlıdır.

Boşanmada Bankadaki para paylaşılır mı?

Boşanma davası sürecinde banka hesabına tedbir konması, hesapta var olan bakiyenin taraflardan birinin hak kaybı olmaması adına korunması için alınan bir karardır. Banka içerisinde bulunan bakiye ortak hak içerisinde değerlendirildiğinde mahkeme tarafında adil bir paylaşım yapılması gerekmektedir.

Boşanma davası açılmadan mallara tedbir konulabilir mi?

Yalnızca dava sonundaki alacağı garanti altına alma amacıyla, dava konusu olmayan bir mal varlığı üzerine ihtiyati tedbir kararı konulamaz. Dolayısıyla eşinizin evi üzerine ihtiyati tedbir kararı konulamayacaktır.