Menu Close

Bebek kafasındaki konak

Bebeklerde konak doğumdan itibaren anneden geçen hormonlar ile saç derisinin sebum üretmesi sonucu oluşur. Bazı bebeklerde ilk 3 aydan sonra başlayarak, 1 yaşına kadar devam edebilir. Bazılarında ise 6. aydan sonra kendiliğinden yok olur. Nadiren de olsa 1 yaşına kadar devam ettiği görülmüştür.

Bebeğimde konak var ne yapmalıyım?

BEBEKLERDE KONAK TEDAVİSİ Tedavide aşağıdaki basamaklar sırası ile uygulanabilir. Zeytinyağı, diğer bitkisel yağlar, bebek yağları saçlı deriye masaj yaparak uygulanıp bir süre bekletildikten sonra yumuşak bir fırça ya da tarakla konağın temizlenmesi sonrasında ılık su ile yıkanması ilk seçenektir.

Konak bebeği rahatsız eder mi?

Egzamadan farklı olarak konak, kaşıntı ya da rahatsızlık vermez. Konak bazen bebeklerin ileriki aylarında, hatta yürümeye başladıklarında da devam eder. Genellikle birkaç ay sonra kendiliğinden geçme eğilimi gösterir. Bazı durumlarda ise bir yaş ve daha sonrasına kadar kalabilir.

Saçtaki konağa ne iyi gelir?

Saç derisinde görülen konakların temizliği için kabuğun yumuşatılması ve kesinlikle koparılmaması gerekir. Bebek yağı veya vazelin sürmek sureti ile gece boyunca yumuşatılabilen kabukların rahatlıkla pul pul dökülmesi sağlanabilir.

Başta konak neden olur?

Konak için kesin neden bilinmemektedir. Yağ bezlerinde ve saç köklerinde çok fazla cilt yağı (sebum) ve deride Malassezia adı verilen bir tür maya ve genler, seboreik dermatit gelişiminde rol oynayabilir.

Bebeklerde konak nasıl yok edilir?

– Bir miktar vazelin ve bebe yağını karıştır ardından bebeğin saçına sür. Biraz beklettikten sonra bebeğin kafa derisini saç fırçası ile tara. Daha sonra ılık su ile yıka. – Konak şampuanı sürerek bekletip ardından bol su ile yıkayabilirsin.

Bebeklerde konak nasıl temizlenir karbonat?

Banyo yaptırmadan yarım saat önce 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 1 tatlı kaşığı karbonat karıştırılarak sorunlu bölgeye masaj yapılır. Bebek tarağı ya da yumuşak bir fırça yardımıyla döküntüler uzaklaştırılır.

Bebeklerde konak oluşunun sebebi nedir?

Bebekler doğumdan sonra hızla büyür. Bu esnada deri altındaki yağ bezleri aşırı çalıştığı için fazla miktar yağ üretilir ve oluşan yağ tabakası ölü deri olarak cilde yapışarak konak adı verilen saç diplerinde pullanma rahatsızlığına neden olur.