Menu Close

Bademcik ameliyatı ve sünnet

Bademcik ameliyatının zararları nelerdir?

Bademciklerin büyük olması; yutma, beslenme ve konuşma problemleri yaratabilir. Bademcik üzerinde biriken yiyecekler de ağız kokusu yaratabilir. Adenoid dokusunun büyük olması her şeyden önce burun tıkanıklığına yol açar. Bu hastalarda ağzı açık uyuma ve horlamaya neden olur.

Geniz eti ameliyatı olurken sünnet aynı anda yapılır mı?

Genizeti alınması ameliyatı ile birlikte sünnet yapılmasında herhangibir sakınca yoktur.

Çocuklarda bademcik alınması doğru mu?

Çocuğun sorunu tekrar eden bademcik enfeksiyonlarında ise bademciğin tamamen alınması tercih edilir. Ancak çocuk uykuda solunum sorunları yaşıyorsa, bademcik küçültme ameliyatlarının da çok etkin olduğu ortaya konmuştur.

Bademcikler alındıktan sonra ne olur?

Bu bakteri ve virüsler bademciklerde hapsolur ve vücuda ilerleyemez. Bu nedenle bağışıklık sistemi için bademcik önemlidir. Ama vücut için olmazsa olmaz değildir. Bademcik varken şikayetler çok daha fazla ise, bademcikleri aldırmak doğru bir karardır vücutta önemli sorunlara neden olmaz.

Bademcik ameliyatı hangi durumlarda yapılır?

Yani son 1 yılda 7 kez bademcik iltihabı, son 2 yılda her 5 kez bademcik iltihabı, ve son 3 yılda her yıl 3 kez bademcik enfeksiyon atağı geçiriyorsa bademcikler alınmalıdır. Hastada uykuda nefes durması (apne) oluyorsa, apne tehlikeli bir hastalık olduğundan alınmalıdır.

Boğaz bademciği nedir?

Bademcik, dil kökünün iki tarafında da bulunan bir organdır. Tonsil olarak da adlandırılan bademcik, vücuda gelen mikropları toplar ve bu mikroplara karşı vücutta savunma maddelerinin oluşumunu tetikler. Bademcikler, vücuttaki işlevleri bakımından, özellikle de erken çocukluk döneminde önem taşır.

Tonsil ne işe yarar?

Tonsil olarak da adlandırılan bademcikler, dilin arka kısmında boğazın her iki yanında bulunan önemli görevleri olan organlarımızdır. Vücuda giren zararlı mikropları yakalayarak, vücudun mikroplarla savaşmasına yardımcı olan hücreleri üretirler.