Menu Close

Araç hgs sorgulama

Aracıma ait HGS var mı?

PTT üzerinden HGS bakiye sorgulamak için: hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapılır. “Müşteri Hizmetleri” sekmesini tıklanır. Araç plakası, TC kimlik numarası, vergi numarası, pasaport numarası ya da HGS ürün numarası bilgilerinden birini girerek HGS bakiye bilgisine ulaşılır.

HGS kalan bakiye nasıl sorgulanır?

HGS bakiyenizi telefon aracılığıyla öğrenmek isterseniz öncelikle HGS Çağrı Merkezini aramanız gerekmektedir. 0 850 460 60 60 nolu telefonu arayıp bakiye durumunuz hakkında tüm bilgileri öğrenebilirsiniz.

HGS plakaya göre mi?

HGS kartları araç plakasına ek olarak ruhsat sahibinin T.C. Kimlik Numarasına da kayıtlı olduğu için araç satışı sonrası endişe kaynağı olabiliyor. Bu nedenle kullanıcılar araç satışı sonrası HGS ne olacak gibi soruların cevaplarını arıyorlar.

HGS ceza ödeme nereden yapılır?

Karayolları Genel Müdürlüğünün anlaşmalı olduğu bankalardan ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu bankalar; Ziraat Bankası, TEB, Yapı Kredi Bankası, HSBC, Türkiye Finans Katılım bankası, Vakıfbank, Denizbank, BBVA Garanti Bankası, QNB Finansbank, Halbank gibi bankalardan online olarak ödemenizi yapabilirsiniz.

HGS hangi araca ait?

Köprü ve otoyollardan geçişte kullanılan HGS ve OGS almak için araç sınıfları önem arzediyor. 1. sınıf araç kategorisinde otomobiller bulunurken, 2. sınıf araç minibüs, 3. sınıf araç, otobüs, 4. sınıf araç kamyon 5. sınıf araç tır, 6. sınıf araç motosiklettir.

HGS kime bağlı?

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), 17.09.2012 tarihinde İzmir-Aydın Otoyolu, İzmir-Çeşme Otoyolu, Boğaz Köprüleri, Avrupa Otoyolu, Anadolu Otoyolu ve Niğde-Mersin-Şanlıurfa otoyollarındaki ücret toplama istasyonlarında PTT Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınmıştır.

HGS kaç TL var?

HGS bakiyenizi telefonla öğrenmek isterseniz, HGS Çağrı Merkezi'ne ait 0 850 460 60 60 nolu telefonu arayabilir; bakiye durumunuz hakkında bilgi alabilirsiniz.